22 Nisan 2016 Cuma

GENÇ KALEMLERİMİZİN YENİ BAŞARILARI


 Yaratıcı Çocuklar Derneğinin Doğan Egmont işbirliği ile gerçekleştirdiği "Geleceğin Yazarları" Öykü Yarışmasında her yıl büyük başarılara imza atan arkadaşlarımız bu yıl da yarışmadan ödülsüz dönmedi.

Bu yıl 8. kez düzenlenen yarışmanın konusu “Hayvan Hikayeleri” idi. 

Yarışmada, Türk Dili ve Edebiyatı Birimi ÖYG programına devam eden arkadaşlarımız
Dicle Ece BULUT “Marjinal Bir Kedi” adlı öyküsü ile ikincilik, 
Cemre ÇETİNKAYA “Doğanın Kanunu Dediğiniz Şey Bu mudur?” adlı öyküsü ile mansiyon ödülüne layık görüldü. Arkadaşlarımızı ve danışman öğretmenimiz Sibel SELÇUK’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dereceye giren arkadaşlarımızın öyküleri basılacağı için şimdilik burada paylaşamıyoruz, ama bu güzel öykülerden tadımlık birer alıntıyı sizlere sunuyoruz. 

İlk alıntı, mansiyon kazanan arkadaşımız Cemre Çetinkaya'nın öyküsünden:

DOĞANIN KANUNU DEDİĞİMİZ ŞEY BU MUDUR?

Öğretmen benim okumamı rica edermişçesine baktı bana. Bekletmeden hemen okumaya başladım:
“Normal bir kabanın bundan farkı ne?” diye sordu adam. Kadın yutkundu sadece, diyecek bir  şeyi olmadığından İnsanlar vahşi, insanlar cani, insanlar bencil. İnsanlar sadece kendilerini düşünürler. Pardon, yanlış oldu!... Hemen düzeltiyorum, insanlar sadece yılan derisinden bir çantanın kıyafetlerinde ne kadar güzel duracağını düşünürler veya hayvan postundan yapılan ceketle ne kadar çalımlı duracaklarını...
*****

İkincilik kazanan arkadaşımız Dicle Ece Bulut'un öyküsünden bir alıntı da aşağıda:

MARJİNAL BİR KEDİ

   “İnsanları neden mi sevmiyorum? Onlara olan kinim sanırım bizi yargılarken kullandıkları çifte standarttan kaynaklanıyor. Kedilere “nankör” diyorlar kendi riyakârlıklarını sorgulamaya ihtiyaç duymadan. Bizi sevmiyorlar çünkü onurlarını kaybetmiş insanlardan daha onurlu davranıyoruz. Köpekler gibi bizi tekmeleyene dönmüyoruz. Balıklar gibi birkaç parmak su ve sınırlı yemle yetinmiyoruz. Kuşlar gibi minnacık kafeslerde yaşamayı kabul etmiyoruz. İnsanlar gibi yaşamak istiyoruz ve onların asla sahip olamayacağı bir özgürlüğe sahibiz. Galiba biraz da imreniyorlar bize. Hiçbirinin kendini sokakların zalim düzenine atacak cesareti yok. Sokağa düşenleri de bizim gibi başları dik yaşayamıyorlar. Varsa yoksa başını eğip dilenmek.”
   Çöp konteynerinin yanında verdiğim vaazı miskinlikle dinleyen son iki sokak kedisi de bu noktadan sonra illallah etti ve ana yola yönelmek suretiyle oradan hafif adımlarla ayrıldı.
   Arkalarından öfkeyle tısladım. Var olabilmek, düşünebilmek için hiçbirine ihtiyacım yoktu...
*****
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, öykü yarışmasında ödül ve mansiyon alan yarışmacıların öyküleri kitaplaştırılacaktır. Ödül töreni, 07.06.2016 tarihinde 11:00 – 13:00 saatleri arasında, Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde yapılacaktır. 


Ayrıntılı bilgi için:  http://www.yaraticicocuklardernegi.org/Yarisma_kategori_gor.asp?ID=4

MEB - YEĞİTEK DERGİSİNDE YAYIMLANAN ÇALIŞMALARIMIZ



Dergiye 
 http://yegitek.meb.gov.tr/ adresinden e-Dergi butonundan Bahar Sayısı için tıklayınız 
yazısından ulaşabilirsiniz. Arkadaşımız  Elif Naz KURT’u ve öğretmenimiz Sibel SELÇUK’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.